Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници

...
Приемането на България в Шенген без проверки по сухопътните граници
Коментари Харесай

Калин Стоянов: България в Шенген по сухопътните граници ще се случи до края на годината

„ Приемането на България в Шенген без инспекции по сухопътните граници ще се случи до края на годината. “ Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов. От през днешния ден България е в Шенген по въздух и вода.

„ Показахме и продължаваме да показахме на незаконните мигранти, че не трябва да потеглят по пътя към Европа през България, защото мъчно ще преминат българо-турската граница “, съобщи Стоянов.  

„ Не бива да забравяме обстоятелството, че допреди няколко месеца България беше тотално блокирана за всевъзможни договаряния за участие в Шенген “, сподели Стоянов.

„ Не съм разговарял с бъдещия длъжностен министър-председател. Предполагам, че това вероятно може да се случи през идващите дни “, разяснява още Калин Стоянов.  

„ Ще повеждам диалози с доста хора “, отговори през вчерашния ден претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев на въпрос дали би поканил министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов в служебния кабинет. Не знам обаче дали пък няма укор, че и той е политическо лице, сподели той и добави, че Калин Стоянов е специалист в региона, такива има и други.  

Стоянов изясни пред публицисти, че ще се отзове на покана за договаряния, в случай че получи такава. „ Ако той реши, аз съм подготвен да остана на поста “, сподели още министърът в оставка.

„ За следващ път да кажа, че аз получих покана да стана част от кабинета „ Денков “ персонално от Кирил Петков, който ми обясни, че аз ще бъда част от кабинета като специалист “, съобщи Калин Стоянов. „ Нямам политически обвързаности, еднообразно далечен съм от всички политически партии и най-много от техните водачи “, добави министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР