Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен

...
Приемането на България и Румъния в Шенген е значим съвместен
Коментари Харесай

Постигането на сухопътен Шенген доведе у нас румънския първи дипломат

Приемането на България и Румъния в Шенген е важен взаимен триумф, който ще способства за възстановяване на устойчивостта и позитивното развиване на целия район и Европа, съобщи още Габриел. По думите ѝ приемането на двете страни в шенгенското пространство е резултат на положителното съдействие сред двете страни. 

" България и Румъния са потвърдили, че с общи, добре координирани старания, можем да реализираме значими цели ".

Одобеску е на посещаване в България по покана на Габриел. Двамата първи дипломати организираха двустранна среща по настоящи въпроси от двустранен и интернационален интерес, след което се състояха пленарни диалози сред двете делегации.

Министърът на външните работи на Румъния Луминица Одобеску
Снимка: Булфото

Габриел означи, че това е първо публично посещаване на външен министър на Румъния от повече от 10 години в България. Тя уточни, че за страната ни Румъния е стратегически сътрудник.

От години страните ни споделят освен общи цели и взаимни триумфи, това прави нашето съдействието още по-значимо - както за нашите две страни, по този начин и за района, за Европейски Съюз и НАТО, сподели още Габриел.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел
Снимка: Булфото

От своя страна Одобеску удостовери, че с Габриел са се споразумели да координират своите бъдещи дейности за реализиране на унищожаване на инспекциите по вътрешните европейски граници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР