Приемам случая само като политически, а аз нямам нищо общо

...
Приемам случая само като политически, а аз нямам нищо общо
Коментари Харесай

Нотариусът, подписал нотариалния акт за собствеността за Руската църква: Правен казус няма, има политика

Приемам случая единствено като политически, а аз нямам нищо общо с политиката, нито с политически сили, нито към непознати страни. Българин съм и одобрявам работата, която правя, като задоволително виновна, с цел да влагам всичките си старания в нея. Това разяснява пред “24 часа ” нотаруис Иван Дахтеров, който през 1997 година е подписал констативния нотариален акт за собствеността на храм “Св. Николай Мирликийски ”.

След експулсирането на архимандрит Васиан Змеев и другите двама чиновници в Руската черква тя беше заключена. Последваха митинги, остри политически реакции и спор чий е храмът и кой има право да служи в него.

В сряда депутатите Делян Пеевски, Бойко Борисов, Кирил Петков и Ивайло Мирчев изпратиха сигнал до основния прокурор, с цел да ревизира дали има закононарушение в тази ситуация.

“Подадохме сигнал до прокуратурата за собствеността на Руската черква. Според нас даже не е съветската страна. Актувано е за съветското посолство, правоприемност от царска Русия. За нас това звучи неуместно, само че единствено прокуратурата може да се произнесе. По досието липсват документи за собствеността. Според нас има закононарушение от нотариуса, издавайки този акт. Надявам се прокуратурата да желае повреждане на този нотариален акт, с цел да се върне собствеността на българската черква ”, сподели тогава Делян Пеевски. 

Винаги съзнателно извършвам отговорностите си по закон. Така е било и в този случай, разяснява в отговор обаче нотаруис Иван Дахтеров.

След сигнала до прокуратурата оттова оповестиха, че стартират инспекция по собствеността, само че не могат да се месят в каноничното право и в това кой може да служи в Руската черква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР