прие решения за предявяване на искови молби в окръжни съдилища

...
прие решения за предявяване на искови молби в окръжни съдилища
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност над 5 млн. лв.

прие решения за предявяване на искови молби в окръжни съдилища на обща стойност 5 263 132,81 лева В цената на исковете са включени и 13 недвижими парцела, както и 15 моторни транспортни средства, оповестиха от комисията.
В Окръжен съд – Русе се внася искова молба против Красимир Михайлов, на стойност 3 130 741, 44 лева Претендира се и лишаване в интерес на страната на 11 недвижими парцела и 5 моторни транспортни средства. Михайлов е упрекнат от прокуратурата в машинация, с породена имотна щета в огромни размери. Проверката на КПКОНПИ след повдигнатото обвиняване е открила доста противоречие сред приходите и собствеността на лицето, заради което е предявен и искът за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество.
 КПКОНПИ желае лишаване на имущество на Красимир Живков КПКОНПИ желае лишаване на имущество на Красимир Живков
КПКОНПИ одобри решения за внасяне на искови молби в Софийски градски съд, в Окръжен съд - Пловдив и в Окръжен съд – Бургас на обща...
В Софийски градски съд се внася иск против Георги Семерджиев в размер на 1 498 372, 49 лева В исковата молба е включен също 1 неподвижен парцел, както и лек автомобил. Семерджиев е с обвиняване от прокуратурата за това, че е взел участие в проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения, ръководена от В. Арабаджиев.
В Окръжен съд – Бургас се внася искова молба против Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лева, като в него са включени и 1 неподвижен парцел и 2 автомобила. Проверката във връзка с нея е почнала, откакто тя, качеството на разположение, заемащо висша обществена служба – основен проектант на Община Пловдив, не е подала в период декларация за имущество и ползи по ЗПКОНПИ. Цената на желае е равна на откритото противоречие сред имущество и приходи – нейно и на свързани с нея лица.
Две искови молби са импортирани в Окръжен съд – Велико Търново. От Милен Георгиев се претендира сумата от 213 653, 86 лева и 3 моторни транспортни средства. Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции. Исковата молба против Росен Христов е в размер на 82 547, 17 лева, като се претендира отнемането и на 1 автомобил. Той е обвинен за развъждане и предпазване на марихуана.
Комисията одобри за предпазване запорирани златни и сребърни украшения на обща стойност над 900 000 лева След осъществяване на процедура от държавни правосъдни реализатори при Районен съд - Варна по списък на 3 725 бр. златни и 79 бр. сребърни украшения, те към този момент се съхраняват в банков сейф. Запорът и приемането им е в границите на произвеждане по реда на ЗПКОНПИ против лице, упрекнато от Окръжна прокуратура – Варна за лихварство. КПКОНПИ е приела за предпазване и златни украшения с общо тегло над 2.5 кг. Те се съхраняват в банков сейф в Обществен трезор в Българска народна банка, по планувания в закона ред, до привършване на производството за лишаване на нелегално добито имущество в интерес на страната, водено против лице, упрекнато също за лихварство - осъществяване на банкови покупко-продажби без съответното позволение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР