Причините за повишената цена на газа са в Русия. Във

...
Причините за повишената цена на газа са в Русия. Във
Коментари Харесай

Валентин Николов: Купуваме руска газ от регистрирани в Гърция и България фирми


Причините за нарасналата цена на газа са в Русия. Във връзката е с техият пазар, не изпълниха хранилищата си миналат година, вдиганха цената. След войната прекомерно доста политика влеза в газа и накара Европа да осъзнае своята нелепост и да търси решения. Това сподели някогашният шеф на Български енергиен холдинг Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

 

Когато имаш сигурна доставка имаш и постоянна цена. Ние в случай че се движим пазарно с ден напред, а нямаме сигурни доставки цената ще се повишава. 1/3 от газа е на цената по контракт, всичко останало на пазарна цена. Внасяме отвред, само че нямаме задоволително източници, сподели още той. 

 

По думите му цената на газа ще се усилва още и до края на годината ще мине тези 60% заложени сега.

Комисията на Народното събрание за проучване на фактори и условия за неизпъление на контракта, ние купуваме съветска газ от регистрирани гръцки и български компании. Те се явяват медиатори сред " Газпром " и " Булгаргаз ", уточни Николов. 

България е забогатяла около Кримската война. 200 години по-късно, вместо да печелим като експортьор на сила, зърно, модифициран нефт, ние направихме лична рецесия. " Булгаргаз " е с 500 млн. лева загуба единствено за 6 месеца. Всички пари на холдинга отиват за отплата на бизнеса, не остават средства за " Булгаргаз ". Трябва да влезе Акт 16, с цел да получим газ от Азербайджан. Друг варинат е да се изследва контракта с " Газпром ", добави някогашният шеф на Български енергиен холдинг.

По думите му служебният енергиен министър има компетеност да се оправи с газовата рецесия.

Относно седета танкера с газ от Съединени американски щати, Николов съобщи, че първо е предходна датата за доставка на газа и второ нямаме място, където танкерите да бъдат разтоварени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР