Причините за потопа по Южното Черноморие са антропогенни и природни.

...
Причините за потопа по Южното Черноморие са антропогенни и природни.
Коментари Харесай

Андрей Цеков раздвоен има ли виновни за потопа по Южното Черноморие


Причините за потопа по Южното Черноморие са антропогенни и естествени. Това мнение изрази районният министър Андрей Цеков пред БиТиВи.

По думите му това, което се е случило е, че морската вълна е подкопала фундамента на моста Караагач по пътя за Царево. Това приказва, че не е съобразено проектирането на градежа на моста, посочи районният министър.

Той добави, че Министерство на регионалното развитие не е разполагало с настояща информация за метода, по който е поддържан мостът Караагач. Устоят на моста е мощно злепоставен от огромната вълна, уточни Цеков.

В същото време съгласно него има систематичен проблем в страната при планирането и поддържането на пътните уреди. Обикновено реагираме късно, а естественият порядък е да се създаде стратегия за съществени поправки за най-застрашените уреди от пътната мрежа. Такива поправки се вършат, в случай че възникне покруса или случай със починали хора, е мнението на Цеков, което пък мощно се разграничава от първичната му позиция, че аргументите за потопа са " антропогенни и естествени ".
 След наводнението: Ремонтират 12 моста и почистват 250 речни корита Обновена
След наводнението: Ремонтират 12 моста и почистват 250 речни корита

В Министерски съвет се провежда развой по снимане и планиране на вредите по Южното Черноморие

Резултати за на плаж " Атлиман " в Китен ще има идната седмица, когато ДНСК трябва да откри дали това е дъждовна или канализационна тръба.

" ДНСК би следвало да бъде гарантът за едно устойчиво, стабилно и безвредно строителство. Годините и промените, които бяха направени в Закон за устройство на територията, разводниха функционалностите сред ДНСК и общинските администрации. Когато контролните органи са подценявани от страната, контролът липсва, а когато контролът липсва, правото остава единствено на декларация ", разяснява Цеков.

Той счита, че има потребност от построяването на единна контролна институция и повишението на заплатите на контролните органи. Ако успеем това да реализираме, ще сме постигнали доста повече от високопарните политически изявления, сигурен е Андрей Цеков.

По отношение на Цеков съобщи, че това е автомагистрала на трупчета в последните няколко години. Магистралата е на трупчета поради неприятно обмисляне и безучастие. Най-проблемна е обстановката за сектори 7 и 8, където трасето е променено, сподели той и добави, че би трябвало нов абстрактен план, нова екологична процедура, приемане на нов Подробен организационен проект, отчуждения и тогава може да се приказва за строителство на автомагистралата. Това е въплъщение на парадокса, че заради липса на вярно обмисляне и оценка, разпореждаме едно строителство, което не сме подготвени да осъществим. Това е една язва в реализирането на общественополезна активност, посочи министърът.

Според него най-скъпото нещо, е страната да не направи нищо - дали да се санират договорите, с цел да се получи строителство незабавно, или да се върви към преустановяване на договорите, правосъдна процедура и да се разпореди нова социална поръчка. Този тежък избор ще бъде подложен пред Министерски съвет.
 Регионалният министър се закани да не работи на парче
Регионалният министър се закани да не работи на парче

Нов фонд за общините и нови публични поръчки за пътното поддържане са във фокуса на програмата му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР