Причини като грижа за болен родител и вземане на деца

...
Причини като грижа за болен родител и вземане на деца
Коментари Харесай

София е под блокада! Масово връщат желаещите да напуснат столицата


Причини като грижа за болен родител и взимане на деца от посещение – бяха избрани като неоснователни

София е затворена до второ разпореждане. От среднощ влизането и излизането от столицата е неразрешено. Мярката идва на фона на все по-рязко възходящия брой инфектирани с ковид у нас.

Масовото излизане в последните два дни от София стана причина управляващите да наложат строгата възбрана.

На брифинг предходната нощ щабът и министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и вътрешните работи Младен Маринов работи оповестиха, че изключение ще се прави единствено за работещите – за два часа заран сред 6 и 8 ч. и два часа вечер сред 18 и 20 ч.

Забраната няма да важи и за коли със специфичен режим на придвижване, тежкотоварни, спешни, служебни, както и за коли, които транспортират медицински служащи или нуждаещ се от лекуване.

Забраната провокира напрежение на КПП-тата около София макар лекия трафик. Вчера хиляди коли напуснаха столицата. Това беше и една от аргументите за налагане на строгата мярка, съобщи bTV.

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов изясни, че всеобщо хората са изтъквали причина работа, с цел да преминат. „ Всеки обясняваше по какъв начин има да прави неотложни задания, а в това време в багажника щайги с домати, месо, колела “, добави той.

Тръгналите на път по Автомагистрала „ Хемус “ тази заран не бяха доста, само че множеството от тях бяха върнати. Причини като грижа за болен родител и взимане на деца от посещение при баба и дядо – бяха избрани като неоснователни.

Други бяха пропуснати, макар че обясниха, че пътуват към дома си, само че друг по персонална карта. Обясниха, че поради изключителното състояние не са съумели да сменят документите си. Всички заявления от през вчерашния ден и от празничните дни ще се ревизират предпочитано за погрешни данни.

 София под обсада: Масово връщат искащите да изоставен столицата...

 София под обсада: Масово връщат искащите да изоставен столицата...

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР