Причината за високото напрежение се оказа абсурдната ситуация с пенсионера

...
Причината за високото напрежение се оказа абсурдната ситуация с пенсионера
Коментари Харесай

Леш В Ефира На Нова! Мая Манолова Не Издържа И Изригна За Поредната Несправедливост! Размаза Самата

Причината за високото напрежение се оказа неуместната обстановка с пенсионера Стефан Иванов от Смолян, който е наказан за неплатено парно на адрес в София, където в никакъв случай не е живял.

" Пенсията ми е запорирана, само че защото взимам по минимума, мога да разполагам с нея, само че не мога да я тегля от банкомат, а би трябвало да вървя в банката ", изясни и пенсионерът и добави: " Никой не ревизира информацията, никой не ме пита какво ми беше през последните месеци. "

Омбудсманът Мая Манолова изясни, че обстановката е изцяло неуместна и упрекна " Топлофикация ", че не ревизира информация.

Според служителката на компанията, която се включи по телефона, грешката не е тяхна. " Ние желаеме информация за нашите длъжници, на които завеждаме дело, от Агенцията по вписванията. Такъв е съответният случай. Името на господин Стефан Иванов попада на тази информация, а ние нея одобряваме за публична и не търсим в нашата база данни ", изясни служителката.

По думите й, откакто станало ясно за нелепия случай, " Топлофикация София " е взела нужните ограничения, с цел да отстрани отговорностите, които попадат на името на пенсионера от Смолян.

" Взеха ограничения, тъй като казусът стана обществен ", отсече Мая Манолова и заключи: " Имиджът на сдружението страда извънредно доста от тази неправда. Много по-добре е да поеме риска да заплати тези 1000 лв., в сравнение с „ Топлофикация ” -София да продължи да се излага пред жителите на България. "
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР