Причината за това са зачестилите инциденти Водачите на електрически тротинетки

...
Причината за това са зачестилите инциденти Водачите на електрически тротинетки
Коментари Харесай

Слезте от тротинетки и велосипеди на главната в Бургас, глобяват здраво!

Причината за това са зачестилите произшествия

Водачите на електрически тротинетки и колела да съблюдават разпоредбите за придвижване в Бургас, тъй като ограниченията против тях са затегнати от известно време. По основните улици, където е неразрешено да се карат, а би трябвало да ги бутате и да се придвижвате пешком, са почнали огромни инспекции, откри кореспондент на Флагман.бг. 

Полицаи стопират хората, каращи транспортните си средства сред множеството по ул. " Александровска " и ул. " Богориди " и пишат фишове за нарушавания. 

Едновременно с това Община Бургас и ОДМВР-Бургас провеждат огромна осведомителна акция, с която да образоват хората в града за вярното ръководство на тротинетка и колело. Причината за това са зачестилите произшествия с техни " ездачи ".



Водачите да вземем за пример са длъжни да употребяват светлоотразително облекло и да включат светлините си в тъмната част на денонощието, както и да се движат допустимо най-вдясно по платното. На каращите тротинетка е неразрешено да се движат по трасета, по които ограничаването на скоростта е над 50 км/ч, както и в пешеходни зони и бус ленти. Забранено е и да карат с над 25 км/ч или пък да транспортират други лица, както и да употребяват мобилен телефон, до момента в който ръководят тротинетката. Има и ограничаване на възрастта, като водачите по-малки от 18-годишна възраст би трябвало да носят наложително каска, а тези под 14 година могат да ръководят ИЕПС единствено по велоалеи.



Най-много водачи на елтротинетки са били санкционирани поради това, че са управлявали в тъмната част от денонощието без светлоотразително облекло или детайли по него, с което са основали риск от случай. Друга част от глобените са били осъдени за ръководство на тротинетката в пешеходна зона или по тротоара. Има доста санкции и за съществуването на повече от едно лице по време на придвижване на тротинетката, което е неразрешено от закона. „ Ездачи “ на електрички са всеобщо глобявани и поради неспазване на условието на закона къде тъкмо би трябвало да се движат. Разпоредбата е те да употребяват построената велосипедна инфраструктура, там, където има такава, а при липса на такава да карат по платното допустимо най-близо до десния тротоар.



Глобите за съвсем всички нарушавания с тротинетки са от 50 лева, в това число и най-честите – с карането на неразрешени места и возенето на пасажери. Изключение вършат нарушаванията за липса на светлоотразително облекло и каска за малолетните водачи, които се глобяват с 10 лева



 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР