Причината за прекратяването на срещата между САЩ и КНДР в

...
Причината за прекратяването на срещата между САЩ и КНДР в
Коментари Харесай

Защо срещата между Тръмп и Ким Чен Ун завърши предсрочно?

Причината за прекратяването на срещата сред Съединени американски щати и КНДР в Ханой преди избраното време е настояването от американска страна да се закрие секретно дружество за обогатен уран, което се намира в покрайнините на Пхенян, предава ТАСС, като се базира на английския вестник Sunday Times.
По време на договарянията Съединени американски щати са съобщили, че знаят за него и настояли за ликвидацията му, само че Ким Чен Ун отказал. Разговорите били прекъснати, Тръмп отлетял незабавно от Виетнам, а Ким траял визитата си в страната, предава организация Фокус.
Разузнаването на Съединени американски щати от дълго време счита, че в КНДР има още едно предпирятие за обогатяване на уран. До този извод са стигнали експертите от Центъра за нуклеарно неразпространение към Института за интернационалните проучвания „ Мидлбъри “ в град Монтерей, Калифорния въз основа на разбора на сателитни фотоси.
На конференция по дневния ред на срещата на върха Тръмп оповестил, че севернокорейската страна желала да реализира анулация на всички наказания, а в подмяна предложила заличаване на нуклеарен обект в Йонбьон. Съединени американски щати обаче не били удовлетворени от сходна обстановка.
На собствен ред външният министър на КНДР Ли Йон-хо акцентира, че Пхенян е изискал единствено частична анулация на глобите, а не цялостна, както твърди американският президент. Той твърди, че в случай че Съединени американски щати отчасти анулират глобите, Северна Корея е подготвена да ликвидира всички нуклеарни обекти в Йонбьон, да спре всички ракетни и нуклеарни тествания и да даде съответните писмени гаранции. По неговите думи „ сегашната позиция на КНДР не се трансформира даже в случай че Съединени американски щати предложат нови договаряния “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР