Причината за отнемането на достъпа е ЦУМгейт. Имам основателно предположение

...
Причината за отнемането на достъпа е ЦУМгейт. Имам основателно предположение
Коментари Харесай

Цацаров: Сигнал от Рашков е причина да ми отнемат достъпа до класифицирана информация

" Причината за отнемането на достъпа е " ЦУМгейт ". Имам основателно съмнение да смятам, че това се е случило по сигнал на вътрешния министър Бойко Рашков. Ще го схвана сигурно, когато стигна до Върховен административен съд. Ако съм сбъркал, ще се извиня обществено на господин Рашков. Ако не съм, ще се срещнем на друго място, където ще защитя достолепието си ". Това съобщи Сотир Цацаров по време на чуване на парламентарната антикорупционна комисия, представен от Нова телевизия..

Той беше безапелационен, че оставката му няма нищо общо с отнемането на достъпа до класифицирана информация. „ 15 дни преди да разглася желанието си за оставка, уведомих водачите на главните парламентарни сили, които са част от ръководещата коалиция. 10 дни преди да подам оставка уведомих и президента, не тъй като съм негово предопределение, а тъй като смятам, че институционалното почитание и към Народното събрание, и към президента го изисква”, уточни Цацаров.
„ Според данните, с които разполагам, допускът ми до класифицирана информация е лишен по директно гледище на министър-председателя”, сподели той. И още веднъж съобщи, че ще апелира отнетия си достъп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР