Причината за катастрофата с хеликоптера край Гърмен е загубата на

...
Причината за катастрофата с хеликоптера край Гърмен е загубата на
Коментари Харесай

Гъста мъгла и загуба на височина довели до трагедията с хеликоптера, 5 метра не стигнали на пилота да оцелее

Причината за злополуката с хеликоптера край Гърмен е загубата на височина. Това съобщи специалистът Христо Христов, цитирай от NOVA, след приключването на огледа  на мястото на случая.
 
" Видяхме части от ламарина, раздробени на дребни елементи. Обстановката, в която е станал срутва е доста стръмна - с 60 градуса надолнище. Хеликоптерът е подходил, само че страничната система за оросяване се е закачила във висок бор. В разследване на което хеликоптерът се е сринал с носа надолу ", добави Христов.
 
По думите му на водача не са му достигнали 5 метра, с цел да оцелее. Гъстата мъгла в региона по време на злополуката също е съдействала за случая.
 
" Най-вероятно повода е краткотрайна загуба на ориентир в доста гъста мъгла. Не е набрал задоволително височина за това неприятно време. Търсел е метод да набере височина и да излезе над мъглата, в случай че беше съумял най-малко с още 5 м. щеше да мине над дървото. Не можахме да го открием незабавно поради гъстата растителност ", сподели още специалистът. Хеликоптерът е бил нает от горското стопанство, с цел да пръска против вредители.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР