Причината за големия брой доказани случаи на коронавирус у нас

...
Причината за големия брой доказани случаи на коронавирус у нас
Коментари Харесай

Д-р Христова: Епидемията е под контрол, новозаразените у нас не са чак толкова много

Причината за огромния брой потвърдени случаи на ковид у нас се дължи на покачвания брой тествания на хората. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания доктор Ива Христова.

,,Голяма част от хората, които са посочили позитивни проби, съвсем нямат признаци. Те могат да заразяват теоретично в невисок процент'', добави доктор Христова.

,,Епидемията като цяло е под надзор, имаме по-детайлна картина и по-голям обсег на контактните лица. Донякъде поради разхлабването на ограниченията от ден на ден се разчита на нашето схващане, само че няма място за суматоха. Броят на случаите на новозаразени не е огромен, такова повишаване има и във всички други страни. Винаги ще има такива огнища, това е естественото развиване на епидемията'', изясни още тя.

Рязък спад на новите случаи от COVID-19 у нас. Установени са единствено 24 новозаразени за денонощие

В умозаключение доктор Христова още веднъж напомни разпоредбите, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да се предпазим от вероятно заразяване с COVID-19.

Да не контактуваме с доста хора, да се дезинфекцираме постоянно и да считаме, че ръцете ни са постоянно евентуално мръсни и да не ги доближаваме до лицето си, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР