Причината: риск за върховенството на закона в страната. Зам.-председателят на

...
Причината: риск за върховенството на закона в страната. Зам.-председателят на
Коментари Харесай

ЕК предложи Полша да остане без глас в ЕС

Причината: риск за върховенството на закона в страната.

Зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс означи, че комисията остава открита за диалог с полските управляващи, когато преценяват за подходящо, съобщи Българска телеграфна агенция. Той посочи, че предлагането се постанова поради непрекъснато неспазване от страна на Полша на разпоредбите в Европейски Съюз, изключително с признатите промени в законодателството, обвързвано с активността на правосъдната власт .

Комисията разяснява, че е в положение да отдръпна предлагането си. Европейска комисия през днешния ден е решила на последното си за годината съвещание да съобщи Полша на Съда на Европейски Съюз поради нарушавания за общностното право.

Решението на Европейска комисия да задейства чл.7 против Полша е политически стимулирано, съобщи пред организация ПАП представител на ръководещата партия.

Преди 17 години страните от Европейски Съюз прекъснаха връзките си с Австрия за девет месеца поради присъединяване на крайната десница в държавното управление.

По-късно в контракта за Европейски Съюз бе признат член 7, съгласно който страна, която непрекъснато нарушава правилата или правото на Общността, може да бъде лишена от глас при приемането на общите решения. Досега през днешния ден този текст не беше прилаган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР