Причината е в пъти по-ниската им ценаЗачестяват опитите за нелегален

...
Причината е в пъти по-ниската им ценаЗачестяват опитите за нелегален
Коментари Харесай

Зачестяват опитите за нелегален внос на лекарства от Турция

Причината е в пъти по-ниската им цена

Зачестяват опитите за незаконен импорт на медикаменти от Турция. Причината е в пъти по-ниската им цена в южната ни съседка. Капки за нос да вземем за пример, които в България костват над 20 лв., в Турция са 6 лв..

„ Само за последните 3 месеца на „ Капитан Андреево ” са засечени 18 опита за незаконно преместване на разнообразни типове медикаменти. По-голяма част са анаболни стероиди и хранителни добавки ”, изясни пред  Диана Маркова, Агенция „ Митници ”.

Има обаче незаконен импорт и на медикаменти за простуда, кръвно налягане и други

„ Задържат се и медикаменти с субстанции, употребявани за произвеждане на синтетични опиати, които съдържат психотропни и упойващи субстанции. Третият вид са медикаменти за лекуване на разнообразни типове болести ”, изясни още Маркова.

На 20 октомври в директен рейс са открити 5 кашона с доста разнообразни медикаменти.

Диана Маркова изясни, че когато се минава границата, човек може да носи медикаменти за персонална приложимост, за не доста дълъг интервал от време, а не в търговски количества. За някои от тях се изисква да носите и рецептата от доктор. 

„ В последния случай бяха хванати медикаменти за опорно-двигателния уред, за хипертония и злокачествени болести. Бяха на стойност 158 000 лв. ”, сподели Диана Маркова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР