Причината - действия, които накърняват престижа на съдебната властВ деловодството

...
Причината - действия, които накърняват престижа на съдебната властВ деловодството
Коментари Харесай

Четирима членове на ВСС с второ искане за прекратяване мандата на Гешев


Причината - дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт

В деловодството на Висшия правосъден съвет е подадено второ предложение от членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за определяне на съображение за предварително освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “, оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Предложението е подписано от Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов. Причината са дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.

„ Уточнява се, че той показва държание, което е в несъгласие с въведените стандарти в Кодекса за етично държание на българските магистрати, което е институционално обвързване за тях, както при практикуване на професионалната им активност, по този начин и в персоналния живот “, се изяснява в предлагането.

Предлага се Пленумът на Висш съдебен съвет да предложи на Президента на Република България предварителното освобождение на Иван Гешев от длъжността „ основен прокурор “.

Преди седмица, когато бе подадено първото предложение за премахване на обвинител №1 в деловодството на Висш съдебен съвет то бе подписано от шестима кадровици - Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР