Причината да поискаме среща с премиера е, че вместо цените

...
Причината да поискаме среща с премиера е, че вместо цените
Коментари Харесай

Бизнесът иска да отпадне таванът на компенсациите за скъпия ток

Причината да желаяме среща с премиера е, че вместо цените на тока за бизнеса да се понижат на половина с началото на пролетта, заради спора в Украйна се усилиха близо два пъти. Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на АИКБ Васил Велев.

" Тримесечните контракти за април, май и юни се подписват на борсата на равнища от 642 до 680 лева Тоест, ние чакаме в идващите месеци програмата за компенсиране на потребителите да продължи. Европейската комисия споделя - до тогава, докато е належащо ", разяснява Велев.

Трайното решение е обвързвано с дълготрайни контракти, само че в случай че е на равнище 200, а не 600 лева, безапелационен е Васил Велев.

" Искаме през днешния ден, на следващия ден, до две седмици да бъдем уверени, че един подобен механизъм може да работи, тъй като той явно не може да работи. Искаме да отпадне таванът на обезщетенията по този начин, както няма таван на цените и на свръхпечалбите в енергетиката ", добави той.

Само облагите от АЕЦ " Козлодуй " са задоволителни да покрият всички надвзети пари и да ги върнат на хората. Това са пари на работещите хора в предприятията и са им отнети със сметките за ток, счита той.

" За април имаме решение, за март още нямаме решение да се махне таванът, само че ние нямаме трайно решение за месеците от май нататък. А цената няма да се върне на 200 лева, каквито бяха упованията ", акцентира Велев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР