Причина за вчерашната катастрофа на самолет Boeing 737-800 на авиокомпанията

...
Причина за вчерашната катастрофа на самолет Boeing 737-800 на авиокомпанията
Коментари Харесай

Рядко природно явление при катастрофата на боинга в Ростов на Дон

Причина за вчерашната злополука на аероплан Boeing 737-800 на самолетната компания FlyDubai, автобус FZ981 в Ростов на Дон може да е станало рядко естествено събитие, следено в региона при случая. За него споделя водещият съветски експерт от метеорологичния център „ Фобос “ Евгений Тишковец пред LifeNews.

„ В региона на летището беше следено доста рядко събитие, което се назовава струйно течение . Това е, когато скоростта напразно надвишава 100 км/час, което е повече от 30 м/c “, отбелязва експертът.

„ Това струйно течение се наблюдаваше от височина 629 метра и се простираше съвсем до 10 000 метра. Обикновено самолетите се стараят да заобикалят сходен жанр феномени, с изключение, когато летят на ешелон 9 километра и употребяват този вятър като попътен за спестовност на гориво “, споделя метеорологът.

Такъв поток може да окаже най-негативно въздействие върху динамичността на полета. Това би могло да изясни за какво водачът не е могъл да се приземи от първия опит, отбелязва той.

„ Нямам данни директно от този летателен уред, само че от военния си опит знам, че сходен жанр самолети имат ограничаване – сериозна стойност напразно, при която излитането и кацането са изрично неразрешени. Да допуснем, за Ту-154 и някои модификации на Ил тези стойности варират от 10 до 17 м/с. Това е таванът при непряк вятър, когато се позволява кацане “, споделя Евгений Тишковец.

Той подчертал, че екипажът на вятъра е очаквал възстановяване на естествените условия. От прогнозата в началото било ясно, че това няма да се случи. Но решението за дейностите на екипажа в този случай е взел командирът на самолета.

Трагедията се случи в събота в 2:40 часа българско време на летището в Ростов на Дон. Пристигащият от Дубай Boeing 737-800 в изискванията на неприятна видимост не съумява да се приземи от първия път и е направил втори кръг, като е прекарал във въздуха повече от два часа. При повторния заход към пистата лайнерът е закачил земята и се е разпаднал на части. Загинали са всички 62-ма души на борда – 55 пасажери и 7-членен екипаж.

Разглеждат се три съществени версии за злополуката: техническа нередовност, неприятни метеорологични условия и неточност на водачите. Според компанията FlyDubai самолетът е бил нов и механически изправен, а екипажът е бил задоволително умел.

На 20 март в Ростов на Дон е разгласен ден на печал.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР