Причина за отлагане на делото бе фактът, че трима от

...
Причина за отлагане на делото бе фактът, че трима от
Коментари Харесай

Погребалният агент Енев: Скоро ще стане ясно, че не съм виновен за фиктивните погребения

Причина за отсрочване на делото бе фактът, че трима от околните на заровените не са постоянно призовани . Така те няма по какъв начин да упражнят правата си като цивилен ищци.

Следващ опит за начало на процеса съдът ще направи през октомври.

На излизане от правосъдната зала Георги Енев заяви, че не се усеща отговорен и че не той е направил това, а различен, чието име щяло да стане ясно по-късно. Ново разпоредително съвещание ще има на 10 октомври.

На предходното правосъдно засадение през април стана ясно, че най-малката сума заплатена на погребалния сътрудник за кремация е 780 лв., а най-голямата - 3500 лв..

Погребалният сътрудник беше задържан през 2022 година, откакто в нерегламентирано гробище край село Клисура до Банкя бяха открити остатъци на седем умряли, заровени отвън гробове. Оказа се, че това са хора, чиито близки са платили за кремация, която по този начин и не се е състояла.

Обвинението против Георги Енев е за това, че в интервала от 8 януари 2020 година до 13 май 2022 година в София и Банкя, Енев е измамил 19 души, че в случай че му се дадат пари, ще провежда кремация за техни умряли близки. Причинената щета на излъганите е за общо 28 230 лв..

Делото е 22 тома, а ескпертизите по него са на стойност 23 949 лв.. В момента Георги Енев е под домакински арест откакто заплати гаранция от 10 000 лв..

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР