Приблизително 2 500 военнослужещи от двете страни взимат участие в

...
Приблизително 2 500 военнослужещи от двете страни взимат участие в
Коментари Харесай

Въоръжените сили на Южна Корея и САЩ започнаха днес най-мащабните си съвместни учения с бойни стрелби

Приблизително 2 500 военнослужещи от двете страни взимат присъединяване в петдневните маневри, които започнаха в Почон, покрай границата със Северна Корея. Множество танкове, гаубици и изтребители също бяха включени в ученията.

 

" Учението показва качествата на нашата войска и подготвеност за реакция на нуклеарни и ракетни закани, както и на пълномащабно нахлуване ", съобщи южнокорейското министерство на защитата за медиите.

 

Припомняме, че предходната седмица севернокорейски държавни медии осведомиха, че висшият водач на страната Ким Чен-ун е одобрил последните мерки за изстрелването на първия боен шпионски сателит на страната. Според Ким това деяние е належащо, с цел да се опълчи Пхенян на заканите от страна на Вашингтон и Сеул.

 

Експерти показаха мнение, че спътникът ще усили качествата за наблюдаване от страна на Северна Корея, което ще й разреши да нанася по-точни удари по цели при положение на военна експанзия.

 

Ройтерс прецизира, че американските и южнокорейските сили реализират напоследък разнообразни образования, включително и въздушни и морски учения с присъединяване на американски бомбардировачи Б-1Б.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР