Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и

...
Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и
Коментари Харесай

1,5 млн. българи страдат от свръхнаднормено тегло

Приблизително 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло и страната ни е на едно от водещите места по честотата на затлъстяването в детска възраст измежду страните от Европейски Съюз . Това демонстрират данни на Европейската асоциация за проучване на затлъстяването, представени от bTV.
Въпреки трендовете на затлъстяване на популацията, досега в България не съществуваше конструкция, която да се ангажира изцяло и дълготрайно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване и чийто екип да избира оптималния лечебен метод за всеки самостоятелен случай.
УМБАЛ „ Александровска “ се трансформира в първата болница със статут на упълномощен център за лекуване на затлъстяването, оповестиха в това време от лечебното заведение. Кандидатурата ѝ беше утвърдена от Асоциацията.
Лечението на затлъстяването е сложно и дълготрайно и няма повсеместен метод, годен за всички , показват от болничното заведение. В тази връзка през 2016 година в УМБАЛ „ Александровска” е образуван екип от специалисти - ендокринолог, кардиолог, пулмолог, диетолог, гастроентеролог, психолог и хирург.
Медиците са основали протоколи за държание и лекуване при пациенти със затлъстяване, подлежащи на бариатрична хирургия. Това включва смяна на питателните привички, диетичен режим, физическа интензивност, поведенческа психотерапия, лекарства и като последна мярка - бариатрична хирургия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР