Приближени на Десислава Иванчева от сдружение Зелен Младост“ внесоха в

...
Приближени на Десислава Иванчева от сдружение Зелен Младост“ внесоха в
Коментари Харесай

Приближени на Иванчева внесоха молба за помилване на корумпираната кметица

Приближени на Десислава Иванчева от съдружие „ Зелен Младост “ внесоха в президентската институция молбата за опрощение на корумпираната някогашна кметица на регион „ Младост “ и нейната заместничка Биляна Петрова, получили ефикасни присъди „ отнемане от независимост “ от третата и последна правосъдна инстанция.

Искането за опрощение било съпроводено от подписка с към четири хиляди подписа, събрани на хартия и по електронен път, оповестиха от сдружението при внасянето на документите.

Справка по делото демонстрира, че Десислава Иванчева е наказана за рушвет на шест години затвор, 12 хиляди лв. санкция и отнемане от право да заема управителна държавна и общинска служба за осем години.

Петрова е наказана на пет години затвор, 10 хиляди лева санкция и отнемане от право да заема служба за шест години. Петко Дюлгеров е наказан на четири години затвор, осем хиляди лв. санкция и е без право да заема служба за период от шест години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова към този момент разгласи, че членовете на комисията по опрощение са доста съществени адвокати и ще прегледат случая по този начин, както всички останали случаи и ще бъде взето решение.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР