Прибирам се в България, аз не съм се укривал. Това

...
Прибирам се в България, аз не съм се укривал. Това
Коментари Харесай

Валентин Христов за камиона ковчег: Нямам нищо общо със случая

Прибирам се в България, аз не съм се укривал. Това съобщи последният търсен за гибелта на 18 мигранти в камиона ковчег Валентин Христов пред bTV.  По-късно той бе арестуван на границата в Гърция.

Той твърди, че за ареста си научил от медиите.

„ В петък към 10:30 часа напуснах страната – имах планувана бизнес среща преди две седмици “, твърди Христов. По думите му, той е излязъл от страната часове преди да се популяризира информация за трагичният случай.

Христов споделя, че е някогашен чиновник на Гранична полиция, като е напуснал Министерство на вътрешните работи преди 10-12 години.

Той не отхвърля, че е в другарски връзки със посочения за началник на групата Виктор Кузмов.

„ Нямам нищо общо със случая. Никога не са ми предложили и не съм взел участие в сходни действия “, споделя Христов пред bTV

Пред Българска телеграфна агенция зам. градският прокурор на София Христо Кръстев удостовери, че по случая с починалите 18 мигранти край София, на гръцки граничен пункт е арестуван мъж и гръцките управляващи ще преценят по какъв начин той да бъде екстрадиран за България.

Мъжът е арестуван сега, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се той да остане в гръцки арест до два месеца, до момента в който южната ни съседка завърши процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР