При зимни бури в Украйна са загинали 10 души. Най-засегнати

...
При зимни бури в Украйна са загинали 10 души. Най-засегнати
Коментари Харесай

Лошото време взе жертви в Украйна

При зимни стихии в Украйна са починали 10 души. Най-засегнати са Одеска, Харковска, Николаевска и Киевска област. На някои места снежната завивка доближава два метра. 12 автомагистрали са затворени. Изтеглени са над 800 транспортни средства, блокирани на пътя, в това число рейсове и коли за спешна помощ. Стотици обитаеми места не престават да са без ток.

Броят на жертвите заради неприятното време в Одеска област се усили до петима души, а други 19 са ранени, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Медии в страната означават, че зимните условия въздействат и на ситуацията на фронта, където украинските сили се пробват да отвоюват украинските територии против съветските войски.

На някои места снежната завивка доближи два метра. 1200 души от избавителните служби се включиха в почистването на снега. Наложи се 12 автомагистрали да бъдат затворени. По пътищата бяха блокирани хиляди камиони и коли. Кметът на Одеса прикани жителите на града да останат по домовете си, а управляващите предизвестиха за нарушавания във водоснабдяването. Над 1500 селища в 17 области са останали без ток поради бурята, сподели в нормалното си послание президентът Володимир Зеленски. Той акцентира, че в изключителната обстановка са мобилизирани всички служби, обезпечена е и нужната техника.

Зеленски съобщи също, че украинските управляващи не престават интензивно да работят по въпроса за приемане на нови пакети за поддръжка на защитата от партньорските страни. Екстремните условия са трансформирали темповете в бойните дейности на фронта, където са ситуирани десетки хиляди военнослужещи, само че не са ги спрели, означават специалисти. Наред с това се ускоряват опасенията, че съветската войска може да нанесе нови въздушни удари по енергийната мрежа.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР