При засилено полицейско присъствие вчера беше открит македонският клуб Никола

...
При засилено полицейско присъствие вчера беше открит македонският клуб Никола
Коментари Харесай

При засилено полицейско присъствие откриха македонския клуб в Благоевград

При засилено полицейско наличие през вчерашния ден беше открит македонският клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград. На доста от балконите на блоковете в града бяха поставени български трибагреници. Благоевградчани пресрещнаха ръководителя на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски пред клуба с възгласи: " Предател, отпадък! ", " Македония е българска! " и " Сърбия ви заплаща! ". Основен основател за разкриване на македонски културен клуб в Благоевград е Сдружението за отбрана на самостоятелни човешки права, което е оповестено от българския съд като противоконституционно и нелегално, и сега тече процедура по неговата дерегистрация.
Гръцкият поп отец Никодин освети клуба. На церемонията участваха основният секретар на президента на Северна Македония Миле Бошняковски, ръководителят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, водачът на крайната левица Димитър Апаси, както и депутати от албанския парламент.
Племенникът на поета Никола Вапцаров Никола изрази отвращение, че името на чичо му се употребява по този метод, и изясни пред македонски медии, че Вапцаров е българин.
Ден по-рано служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че клубът е иницииран и финансиран от организации с емфатичен антиевропейски профил, които не са регистрирани у нас. Държавата не може да се меси в частна самодейност и правото за свободно сдружаване, акцентира министър председателят, само че изрази терзание от организацията, виновна за основаването на този клуб.
" Нито съм издавал позволение, нито пък възбрана да се открива частен македонски културен клуб. Това мероприятие няма нищо общо с общината. Една група хора са наели помещение от частно лице и са решили да си вършат клуб ", съобщи кметът на Благоевград Илко Стоянов. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР