При язовир Бели Искър има констатирани проблеми и затова са

...
При язовир Бели Искър има констатирани проблеми и затова са
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова с последни подробности за писмото на Цацаров до Борисов: Започваме реконструкция на язовирната стена…

При язовир Бели Искър има установени проблеми и по тази причина са готови планове за реорганизация на язовирната стена. Това сподели пред публицисти в Министерски съвет кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на получената рекомендация от основния прокурор.

„ Язовир Бели Искър има акт за държавна благосъстоятелност. В същото време концесионерът „ Софийска вода “ стопанисва язовира, според концесионния контракт. Затова работим дружно с министъра на районното развиване и благоустройството, с цел да може да се откри най-хубавата форма. Той се нуждае от структура на стената. Има направени няколко плана. Последният ни диалог с министъра на районното развиване е, че ще бъде предоставено на регионалния шеф на София да избере съответния план, тъй като това не е елементарно. Проектите са на друга стойност “, разяснява Фандъкова и посочи, че там работата е експертна.

„ Ние ще спомагаме и ще подкрепим с всичко, което може, тъй като задължението на концесионера е настоящата поддръжка. Това е финансова инвестиция и по тази причина сме се договорили, че това ще бъде осъществено от регионалния шеф. Язовир Бели Искър има проблеми, които са установени и тъкмо по тази причина са готови и тези планове, с цел да бъде реконструирана язовирната стена. Има частична реорганизация преди години – първи стадий и е належащо да бъде довършена “, сподели още Йорданка Фандъкова.

Източник: Пик
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР