При взрив пред джамия в Афганистан загинаха висш проталибански духовник

...
При взрив пред джамия в Афганистан загинаха висш проталибански духовник
Коментари Харесай

Бомба в Афганистан, убит е висш проталибански духовник и множество цивилни

При гърмеж пред джамия в Афганистан починаха върховен проталибански свещеник и няколко цивилни, заяви полицията.

Експлозията е раздрусала град Херат, ситуиран в западната част на страната. При гърмежа е умрял духовникът Муджеб Рахман Ансари.

„ Муджиб Рахман Ансари, дружно с част от защитата му и цивилни, са били убити на път за джамията “, съобщи представителят на полицията в Херат Махмуд Расоли.

Той не заяви какъв брой жертви е взел гърмежът.

Снимки в обществените медии демонстрираха окървавени тела, разпръснати из комплекса на джамията.

Ансари беше авторитетен проталибански свещеник, прочут с пламенните си речи. През юли, по време на религиозно заседание в Кабул, той прикани да бъдат обезглавени тези, които извършат " и най-малкия акт против нашето ислямско държавно управление ".

Абдул Нафи Такор, представител на талибаните, също удостовери гърмежа, само че не даде повече информация. Такор е представител на министерството на вътрешните работи в афганистанското държавно управление на талибаните, което пое властта през август предходната година с принудителен прелом.

Талибаните настояват, че са подобрили сигурността в страната, откогато са поели властта, само че през последните месеци имаше няколко гърмежа, някои от които бяха ориентирани към оживени джамии по време на молитва.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР