При взимането на решение за изтегляне от Афганистан САЩ ще

...
При взимането на решение за изтегляне от Афганистан САЩ ще
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ: Ще се съобразим с НАТО при решението за изтегляне от Афганистан

При взимането на решение за евакуиране от Афганистан Съединени американски щати ще се съобразят с мнението на съдружниците в НАТО. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън при идването си в централата на алианса за двудневното съвещание на външните министри от пакта.

Ще напуснем Афганистан дружно, когато пристигна времето за това, добави той. " Тук съм, с цел да чуя отзиви. Влязохме в Афганистан дружно и дружно ще напуснем ", уточни Блинкън, като означи визията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че ще бъде мъчно изтеглянето да се реализира до 1 май, както упорстват талибаните.

Блинкън добави в отговор на въпрос на конференция, че ще удостовери пред немския външен министър Хайко Маас мнението на Съединени американски щати против разширението на газопровода " Северен поток ". Очаквам въпросът да бъде част от диалозите с Маас и ще повторя мнението на президента Байдън, че газопроводът е нещо неприятно за Европа и за Съединени американски щати, опонира на задачите за енергийна сигурност, ориентиран е против Украйна, Полша и други страни, добави Блинкън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР