При внос на продукти като стомана, желязо, алуминий и изкуствени

...
При внос на продукти като стомана, желязо, алуминий и изкуствени
Коментари Харесай

Въвеждаме въглеродна такса при внос на стомана, желязо и изкуствени торове от страни извън ЕС

При импорт на артикули като стомана, желязо, алуминий и изкуствени торове от страни отвън Европейски Съюз ще се дължи по този начин наречената въглеродна такса. Това плануват признатите на първо четене от Народното събрание промени в Закона за ограничение изменението на климата. Таксата ще бъде плащана под формата на пазаруване на документи за въглеродни излъчвания.

В претекстовете на вносителите от ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи се предлага изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по околната среда бъде избран народен способен орган по действието на европейски Механизъм за промяна на въглеродните излъчвания по границите. 

Въпросният механизъм планува въглеродна такса на границата на вноса на избрани артикули от трети страни - стомана, желязо, цимент, електричество, изкуствени торове, алуминий, водород и други производни на тях, произхождащи от трети страни, под формата на закупуване на документи за излъчвания. Механизмът се основава на система за обявление, при която утвърден декларатор, подава годишно декларация за съпътстващите излъчвания на стоките, внасяни на митническата територия на Съюза, и връща съответстващи на тези декларирани и верифицирани излъчвания брой документи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР