При влизането в залата ми направиха впечатление надписите в Юнашкият

...
При влизането в залата ми направиха впечатление надписите в Юнашкият
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Във Варна е предвидено изграждането на нова детска клиника, инфекциозна болница и площадка за медицински хеликоптер


" При влизането в залата ми направиха усещане надписите в Юнашкият салон на Варна. Тук пишеше: " Смелост, Стройност и Солидарност ". Ние сме смели да вземаме сложните решения в най-тежките моменти в нашата страна. Стройни са нашите редици и с тях сме сигурни, че успеха на 11 юли ще бъде за нас. Солидарни сме с проблемите на хората и ги претворяваме в решения, за които можем да носим отговорността си.

Варна е един от моите обичани градове, с право морска столица на България. Тук съм почнал своето висше обучение. Нека не забравяме, че тук има 6 университета. 40 000 студента учат във Варна. Трябва да насочим всичките си старания в образованието, с цел да може да получат това, което чакат тези младежи като обучение и кариерно развиване. 

По отношение на опазването на здравето Варна е извънредно миропомазан град. Тук се намира една от най-високо софтуерните лечебни заведения в България - УМБАЛ " Св. Марина ", както и МБАЛ " Св. Анна ", която по нищо не отстъпва с високото качество на услугите, които дава.

Какво още ще създадем за опазването на здравето във Варна? Ще изградим нова инфекциозна клиника, тъй като всички се сблъскахме с проблемите, които видяхме по време на пандемията. Една от новите четири детски лечебни заведения ще бъде построена във Варна. 

По отношение на региона, знаем, че има доста места, където медицината отсъства. Именно по тази причина ще финансираме със средства от държавния бюджет построяването на 30 спомагателни медицински центъра. С лекари от университетските и регионалните лечебни заведения ще бъде обезпечено високотехнологично здравно обслужване там, където сега липсва. По предварителни данни това ще коства на държавния бюджет към 30 млн.лв. за оборудването на тези медицински центрове. Това ще са медицински центорев на колела, които ще обикалят страната и ще обслужват всеки, който се нуждае от това. 

Ще бъдат финансирани в допълнение университетските и регионалните лечебни заведения, които ще поддържат тези центрове със съответните лекари и сестри. Същото ще създадем със зъболекарските кабинети и най-много с мобилните аптеки. 

Има доста места, където няма аптеки и лекарят е единственото допустимо решение да достави медикаменти. 

Бяхме заложили в проекта за възобновяване и развиване средства, с които да стартираме съвременна предварителна защита и профилактика на българските жители във връзка с онкологичните болести като рак на гърдата, рак на стомаха, рак на простатата, защото раковите болести са втората причина за смъртността в страната. 

Третото значимо нещо е довеждане докрай на системата ХЕМС, която планува система от хеликоптери за реализирането на незабавна здравна помок. Варна ще бъде едното място от системата, тук ще бъде площадката за хеликоптер, който да поема спешността за нуждаещи се от Североизточна България ", сподели Костадин Ангелов.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР