При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна

...
При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна
Коментари Харесай

Само един лекар и две медицински сестри се грижат за заразени с коронавирус в пловдивска болница

При увеличаващите се случаи на заболели от COVID-19 в неуместна обстановка изпадна една от общинските лечебни заведения в Пловдив - „ Св. Мина”. Само един доктор и две медицински сестри се грижат непрекъснато за инфектираните с ковид. Медиците изнемогват и молят за помощ своите сътрудници.
„ До сериозната обстановка се стигна след всеобщи отводи и отвращение на огромна част от личния състав да поеме даденото им предопределение, командировка в новосъздаденото поделение. Отказите бяха стимулирани с подобаваща здравна документи – възраст, сериозна за работа в такава конструкция. За страдание, имаше и нестимулирани отводи, подплатени със заявки за овакантяване и отвод за работа в здравното заведение, като цяло”, разяснява шефът на МБАЛ „ Св. Мина” в Пловдив – проф. доктор Петър Петров
Капацитетът на отделението за лекуване на заболели от COVID-19 е 30 кревати. В момента там са настанени 19 пациенти. „ В актуалната обстановка се оправяме доста мъчно, само че с доста мотивация. Мотивираме и хората, които работят там, тъй като на тях им е най-тежко”, изясни старшата здравна сестра на болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР