При толкова ниска избирателна активност, да се мисли какво биха

...
При толкова ниска избирателна активност, да се мисли какво биха
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Тепърва ГЕРБ ще предявява претенции за въпроси и длъжности

При толкоз ниска изборна интензивност, да се мисли какво биха мислили гласоподавателите, които са се свили до стеснен кръг лица – 4 от 10 жители са дали своят вот, е много фантастично схващане. За мен казусът е различен – да се жертва основният прокурор, когато той не е официално от ГЕРБ, е елементарно. “ Това съобщи специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова.

Според нея въпросът е какви са идващите стъпки на този парламент. „ Да приемем, че министърът на правораздаването ще влезе в подготвеност и предложи да се тръгне нататък – въпросът е дали тези членове Висш съдебен съвет ще избере идващия основен прокурор или нови хора ще изберат нов основен прокурор. Ако този Висш правосъден съвет предприеме старания да избере новия основен прокурор, може да чакаме типаж, сходен на настоящия. При нов Висш съдебен съвет може да чакаме нещо друго. “

„ Радикалната смяна в прокуратурата може да значи смяна в това да се лимитират пълномощията на основния прокурор или длъжността му да бъде модифицирана с още един прокурор към Върховен административен съд плюс делене на Висш съдебен съвет на два органа. Може да чакаме нов закон за правосъдната власт “, счита тя.

Доц. Киселова акцентира, че поддръжката на ГЕРБ е поддръжка в задатък, като счита, че занапред ГЕРБ ще предявява искания за въпроси и длъжности.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР