При такава емблематична оставка и такава емблематична структура, като КПКОНПИ,

...
При такава емблематична оставка и такава емблематична структура, като КПКОНПИ,
Коментари Харесай

Росен Карадимов за приетата от НС оставка на Цацаров: Политическо говорене по повод формален акт


При такава емблематична оставка и такава емблематична конструкция, като КПКОНПИ, е ясно, че ще се разиграе сюжет и спор, който ще постави вижданията за промяната в тази система. Когато се създаваше комисията, още веднъж имаше тежки несъгласия за това какви функционалности би трябвало да има. Тогава президентът и Движение за права и свободи упорстваха структурата да има проверяващи функционалности, а ГЕРБ отхвърли. Сега нещата малко се завъртяха на назад и най-вероятно ще се отиде към проверяващи функционалности. Това беше политическо говорене във връзка на един фиктивен акт.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ политическият анализатор Росен Карадимов във връзка признатата от депутатите оставка на ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров през вчерашния ден след двучасови диспути. Част от групата на ГЕРБ бойкотира гласуването, а от „ Продължаваме промяната “ дефинираха оставката като закъсняла. Самият Цацаров не участва на съвещанието на Народното събрание.

„ Това беше един фиктивен акт. По-скоро мотивът бе употребен за опита за парламентарно говорене, опита за пряк конфликт на уменията да изразяваш позиции. Една политическа мощ още веднъж беше против всички и съумя да извади леки дивиденти. Става въпрос за „ Възраждане “, те са тези, които подлагат на критика всички, без значение защо става дума и защо се гласоподава “, добави проф. Росен Стоянов, учител по политически връзки в Нов български университет.

Според Карадимов дебатът сред институциите не е нездравословен за България.

„ Подобно разнопосочно говорене от страна на президента и на държавното управление постоянно ще бъде употребено от опозицията с опит за заклеймянване на политическа конспирация “, съобщи проф. Стоянов.

Вижте целия диалог във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР