При студено време двигателят, особено дизеловият, не достига твърде бързо

...
При студено време двигателят, особено дизеловият, не достига твърде бързо
Коментари Харесай

Как почти моментално да загреете двигателя и салона на автомобила в много студено време

При студено време моторът, изключително дизеловият, не доближава прекомерно бързо работна температура. За удобно пътешестване е належащо освен да загреете захранващия блок, само че и да стоплите интериора. Как да извършите това в пъти по-бързо от нормално, без да инвестирате в скъпо съоръжение, ви описваме в този момент.

Световната общественост взема решение казуса със зимното отопление на моторите с вътрешно горене в продължение на доста десетилетия. Има самостоятелни нагреватели, електрически нагреватели, топли гаражи и доста други решения. Всички те обаче костват пари, и то доста. Докато по-голямата част от българите са принудени да ръководят кола за под 5 000 лева и е безсмислено да обсъждаме инсталирането на скъпи екстри. Има обаче и евтини решения. Има и съвсем безвъзмездни!

Известните картони в решетката на радиатора за бързо загряване на колата са като цяло вярно решение, само че то от дълго време не се предлага. Да се изолира двигателното поделение от притока на леден въздух е стар способ, който не дава отговор на актуалните достижения в промишлеността.

Всеки познавач на туризма е виждал т.нар „ галактическо одеяло “: правоъгълник от синтетичен плат, затрупан с тъничък пласт алуминий от двете страни. Първоначално е изобретено единствено за галактически цели - американците от НАСА през шейсетте измислят такова " одеало ", с цел да спасят оборудването от излагане на ниските температури.

Малко по-късно Международната асоциация на маратонците раздаде сходна " мантия " на бегачите след финала. " Космическото одеало " е необикновено плътно в сгънато положение и след това се трансформира в наложителен признак за туристи, риболовци и други запалянковци, практикуващи разнообразни действия навън. Именно то е потребно и за автомобилни потребности.

Първо, такова плътно, само че функционално малко нещо сигурно е почтено за няколко квадратни сантиметра от " жабката ". За всеки случай. Но най-важното е, че " галактическото одеяло " ви разрешава доста да намалите времето за загряване на мотора през зимата: задоволително е просто да покриете двигателния отсек с платното, с цел да може моторът с вътрешно горене да доближи работната температура доста по-бързо.

Топлината, генерирана от мотора по време на работа, се отразява от алуминиевия пласт, пластмасата не изгаря и не се раздира, а студеният въздух не навлиза. Одеялото е в положение да стопли човек за много малко време, а какво да кажем за мотора.

Въпреки своята специфичност, материалът на " галактическото одеяло " е необикновено сложен за скъсване, изгаряне или изкривяване. С дължимата грижа може да се употребява в продължение на месеци, като единствено понякога се забърсва с парцал. Това обаче въобще не е належащо, тъй като то изобщо не е скъпо. Може би това е най-евтиният метод за доста ускорение на загряването на мотора в студено време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР