При специализирана полицейска операция във Видинско е установено лице, обявено

...
При специализирана полицейска операция във Видинско е установено лице, обявено
Коментари Харесай

Задържаха четирима при полицейска акция край Видин

При профилирана полицейска интервенция във Видинско е открито лице, оповестено за общодържавно търсене, четирима души са арестувани за период до 24 часа, формирани са едно досъдебно произвеждане и пет предварителни инспекции, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в дунавския град.

Целта на интервенцията е противопоставяне на стандартната престъпност, гарантиране на добър публичен ред, обезпечаване на полицейско наличие в дребните обитаеми места и възстановяване на ситуацията по пътна сигурност. Екипи на полицията и жандармерията са правили дейна контролна активност в регионалния град и обитаеми места на територията на Районно ръководство - Видин.

В изискванията на необходимост криминалистите са подхванали претършуване в апартамент във Видин, населяван от мъже на 22 и 27 години. В жилището са открити и конфискувани 26,91 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин при полевия наркотест, и 21,15 грама суха листна маса – индикирала на канабис при теста. Разследването по случая продължава, като е формирано досъдебно произвеждане по чл.354 а от Наказателния кодекс.

При инспекции на пет частни адреса във Видин и с. Арчар, униформените са открили общо 8,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи. На стопаните са формирани актове по Закона за горите и са заведени пет преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Полицейските екипи са ревизирали 187 лица, като 23-ма от тях са престъпен контингент, и 133 моторни транспортни средства. За установени нарушавания по Закона за придвижването по пътищата са формирани девет акта и 33 фиша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР