При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани четирима

...
При специализирана полицейска операция в област Плевен са задържани четирима
Коментари Харесай

Спецакция в Плевенско, задържаха четирима

При профилирана полицейска интервенция в област Плевен са арестувани четирима души, формирани са четири бързи и две досъдебни производства. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Специализирана полицейска акция е ориентирана към противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. Включени са сили на всички районни ръководства, на " Криминална ", " Икономическа ", " Пътна " и " Охранителна полиция " при Областната дирекция, както и Зонално жандармерийско ръководство в Плевен. 

Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на опиати, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими, допълниха от полицията.

Проверени са 465 души и 283 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 10 пункта за черни и цветни метали, дванадесет заложни къщи, осем автоморги, автосервизи и депа, на 20 питейни и увеселителни заведения и на 25 търговски обекта.  

В региона са регистрирани осем закононарушения, свързани с нарушавания на Закона за горите и на Закона за придвижване по пътищата, както и с опиати. Съставени са 57 акта. Изготвени са 12 протокола по член 64 и член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи. В хода на спецакцията са формирани и пет акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от профилирана акция са докладвани в Районна прокуратура в Плевен по подготвеност. Работата по случаите продължава.   

Специализираната интервенция е извършена във връзка със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, както и според график на Главна дирекция " Национална полиция ", споделиха за Българска телеграфна агенция от ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР