Осигуряването на прилично жилище на достъпна цена вече не е

...
Осигуряването на прилично жилище на достъпна цена вече не е
Коментари Харесай

Средната цена на апартамент в Гърция започва от...

Осигуряването на обичайно жилище на налична цена към този момент не е допустимо в Гърция, макар че парцелите са по-евтини, в сравнение с в множеството страни от Европейския съюз.

 И това е по този начин, защото средните заплати са намалели кумулативно от 2010 г. насам, за разлика от цените на жилищата, които започнаха да порастват през 2017 година, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Според изследване, показано от основния изпълнителен шеф на Cerved Property Services Димитрис Андрицос на 17-та конференция RED MEETING POINT и извършено от компанията в съдействие с Атинския университет и Македонския университет,  междинните приходи на гърците през днешния ден не подхождат на нарасналите цени на жилищата .

За средностатистическия чиновник ще би трябвало да похарчите повече от 12 години приход, без да вършиме никакви други разноски, с цел да купите апартамент с две спални от 60 квадратни метра в Атина. Според CPS Sustainability Index нивото на цените за 2021 година е горната граница за гръцките семейства.

Въз основа на стойностите на недвижимите парцели и ценовите равнища, закупуването на " приблизително жилище "  през 2021 година (т.е. апартамент или къща с повърхност от 60 квадратни метра, на възраст сред 20 и 30 години) изисква  8,5 години работа .

Освен това, има стеснен " действителен "  достъп до банково кредитиране за гръцките семейства, до момента в който актуалните условия са " ориентирани "  към най-богатите 25% от гръцките семейства, въз основа на разполагаемия приход.  Атина е един от най-скъпите градове в света . Както демонстрират изследванията, 42% от локалните семейства имат междинен приход под 20 000 евро.

Ако съпоставим приходите със междинната работна заплата и динамичността на цените от 2018 година насам, ще забележим, че междинната цена на апартамент стартира от 175 000 евро и доближава 274 831 евро, което е растеж от 57%, макар обстоятелството, че междинната заплата се е нараснала единствено със 17%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР