При спецакция в София е задържан Червения пират, който месеци

...
При спецакция в София е задържан Червения пират, който месеци
Коментари Харесай

Ексклузивно! Задържаха Червения пират, заплашвал прокурори и съдии

При спецакция в София е арестуван Червения корсар, който месеци наред заплашваше съдии, политици, държавни чиновници, представители на обществеността и чиновници на реда.

 Червения корсар фотография: SafeNews

Той плашеше арбитър Владислава Цариградска, шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Мария Габриел и други.

Месеци наред те са получавали закани в електронната си поща, множеството от тях подписани от „ Червения корсар “.

Арестът е осъществен в 20:30 ч. от чиновници на Групово дело „ Национална полиция “, в региона на Боянските гробища.

Заплахите са от август 2023 година, като се касае за над 10 лица. Към момента не престават да постъпват сигнали за закани против магистрати, сподели представителят на Районната прокуратура Венета Добрева по-рано през днешния ден.

„ Почеркът на причинителят е присъщ. Той употребява разнообразни мейл адреси и разнообразни псевдоними. Заканите са свързани с ликвидиране и причиняване на телесни увреждания – от този жанр. Първоначалните закани са подписани от така наречен „ Червен корсар “. Вече има насоки по отношение на самоличността му, само че не мога да дам повече конкретика “, сподели още прокурор Венета Добрева.

„ Получих закани на 19 февруари. Те бяха общо 11, като по-късно не е имало други известия. Езикът беше циничен. Естествено, имаше и опасност за ликвидиране. Но беше доста смущаващо, че той знаеше, че аз имам наследник. Заплахата гласеше: „ Ще ти отрежа ушити – на теб и на твоя наследник “, изясни и Димитър Митев, който е ръководител на Общинския съвет в Сливен и също е станал обект на закани. Той е безапелационен, че очевидно този човек е психологично болен и познава добре хората, които заплашва. Според него неналичието на следствие е „ неприятен сигнал към младежите, които ще решат, че могат безнаказано да заплашат останалите, когато не са удовлетворени от живота си “.

Заканите са свързани с ликвидиране и причиняване на телесни увреждания. Самият причинител в част от мейлите твърди, че е приключил с отличие локална сливенска гимназия.

Още вести четете в категория Крими и темида
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР