При спецакция в Бургас полицията разби канал за трафик на

...
При спецакция в Бургас полицията разби канал за трафик на
Коментари Харесай

Разбиха канал за трафик на марихуана към Турция, има арестувани

При спецакция в Бургас полицията разруши канал за трафик на марихуана от България към Турция. Наркотиците и доста пари са открити в автомобил. Трима души са задържани, на двама от тях са им повдигнати обвинявания.
"На 26-27 март беше извършена спецакция на територията на град Бургас. В хода на тази акция е осъществена инспекция на лек автомобил с бургаска регистрация. Водачът е на 44 години от град Бургас. При инспекция в тайник в задната част на автомобила са открити 6,5 кг марихуана ", съобщи на брифинг шефът на ОД Министерство на вътрешните работи -Бургас старши комисар Калоян Калоянов.
По думите му дрогата е била разпределена в 13 пакета. „ Паралелно с това е бил арестуван и уредникът. Той е от Бургас и е на 54 години. Има и още един задържан. У него е открита огромна сума пари – 308 950 евро в купюри от 50, 100 и 200 евро, 20 300 $ в разнообразни купюри и 5000 лв. в купюри от по 100 лева”.
Предназначението на опиата било да бъде изнесено в Турция. „ Причина за това е по-високата цена на опиата там. У нас кг марихуана е към 5000 лв., а в Турция – сред 10 и 15 000 евро. Именно това е и претекстът за престъплението”, уточни комисар Калоянов.
Той посочи, че едното от арестуваните лица няма присъди у нас. По предварителни данни, за които се чака удостоверение от непознатите управляващи, той е лежал в затвор в чужбина за опиати. Подбудителят на закононарушението преди 17 години има престъпна демонстрация във връзка с акцизни артикули. А третото надалеч в предишното има престъпна демонстрация по хулигански подбуди.
"Това съставлява канал за трафик на опиати от България към Турция ", акцентира комисар Калоянов.
"Има формирани две досъдебни производства. По едното има повдигнати обвинявания, по другото това ще се случи, уповавам се през днешния ден в по-късните часове ", съобщи от своя страна окръжният прокурор Георги Чинев.
Едно от лицата е с повдигнато обвиняване за подбудителство на опит за контрабанда. Грозят го 10-15 години затвор и санкция от 100 000 до 200 000 лв.. На другото лице обвиняването е за опит за контрабанда и държане на наркотични субстанции за разпространяване. Грозят го от 3 до 12 години и санкция от 10 до 50 000 лв..
"На арестуваните е постановено задържане до 72 часа. Ще се внесе в съда искане за непрекъсната мярка "задържане под стража ", посочи прокурорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР