При съвместна операция на министерствата на вътрешните работи на България

...
При съвместна операция на министерствата на вътрешните работи на България
Коментари Харесай

Кокаин за 71.4 млн. лв. изплува край плажа на Шабла

При взаимна интервенция на министерствата на вътрешните работи на България и на Румъния в Черно море са арестувани 170 кг кокаин с високо качество, разгласи министър председателят Бойко Борисов през днешния ден. Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че по интервенцията се работи от 5 април.

В морето са били открити шест огромни пакета кокаин, увити в непромокаеми опаковки. Схемата, по която са работили трафикантите, е предвиждала дрогата да се предава в намерено море и съгласно министър Маринов тя е нова.

Наркотикът се оставя в намерено море, като снабдители и получатели не се виждат. " Ние усилихме наблюдението в региона на Шабла, в резултат на това открихме надлежно шест колета и от кокаина, който беше завит в непромокаема материя, със избавителна жилетка, тъй че да се държи над водата. Много забавни разфасовки ", сподели министър Маринов.

Във вторник вечерта при обход в региона на Шабла чиновници на Гранична полиция са разкрили общо 6 сака със характерно сгънати пакети. Всеки чувал е към 30 кг. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета. Веществото в тях е реагирало на кокаин на полевия тест за опиати. Количеството на кокаина е 169 кг.

" Такива количества опиати в света малко се задържат. Препращам към нашите съперници, които споделят, че службите не работят, или преди две години говореха, че надали не вземат участие в наркотрафик, а същите хора за две години рекордни количества опиат са арестувани по границите ", разяснява Борисов.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов напомни, че в края на предишния месец, в крайбрежната зона на Румъния бяха открити над звук и 200 кг кокаин.

По думите на основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, това е емблематичен случай за съдействие сред българските и румънски полицейски управляващи.

Предполага се, че веществото е с централизация над 90% и в случай че се употребява в този си тип има заплаха от предозиране, изясни шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той даде образец, че нормално такова вещество се разрежда 3:1 при продажба на дребно. На едро 1 кг кокаин се пласира за 80 000 лева, а цялото количество - за 13.6 млн. лева на едро. На пазара на дребно цената му би достигнала 71.4 млн. лева

На мястото е изпратен граничен полицейски транспортен съд за проучване на региона и осъществяване на спомагателни инспекции на плавателни съдове по море. Проверени са всички риболовни кораби, завръщащи се на брега в Балчик и Варна.

Продължава претърсването на региона от граничен полицейски транспортен съд, като с предписание на премиера хеликоптери на гранична полиция и министерството на защитата летят над региона.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи се обърна с зов към локалните жители, в случай че виждат в морската зона необикновени премети, незабавно да подадат сигнал на тел. 112.

От Окръжната прокуратура в Добрич оповестиха, че законът предвижа наказване отнемане от независимост от 15 до 20 година и санкция от 200 хиляди лева до 300 хиляди лева за това закононарушение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР