При съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД

...
При съвместна акция на звено "Кобра", сектор "Издирване" в ГД
Коментари Харесай

Спецполицаи арестуваха в Хасково българин, издирван за съучастие в убийство в Гърция

При взаимна акция на звено "Кобра ", бранш "Издирване " в Групово дело "Национална полиция ", ГДБОП и ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково в Хасково бе арестувано лице, което се търси за осъществяването в съучастничество на тежко престъпно закононарушение в Гърция. Това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Ангел Цанков на брифинг.

По негови думи интервенцията против 33-годишния обвинен е осъществена в жилище, като при осъществяването ѝ е била избегната заплахата да пострадат инцидентни лица. Арестуваният не оказа опозиция, добави Цанков.

Въпросният български жител е разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест от Апелативната прокуратура в Атина през април тази година, уточни зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че българинът е считан за съучастник на ликвидиране през октомври предходната година, което е било осъществено в южната ни съседка.

Държавното обвиняване е постановило 72-часов период за задържане, а през днешния ден следобяд Окръжният съд в Хасково ще заседава по настояването на мярка за неотклонение "задържане под стража " преди гледането на делото за екстрадиция всъщност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР