При ремонта на столичния площад Св. Неделя“ няма да бъде

...
При ремонта на столичния площад Св. Неделя“ няма да бъде
Коментари Харесай

Фандъкова: При ремонта на „Св. Неделя“ няма да бъде отсечено нито едно дърво

При ремонта на столичния площад „ Св. Неделя “ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се срещна с определеното проектантско бюро с началник Масимилиано Фуксас, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Кметът Фандъкова е провела диалози и с представители на Българската православна черква, които са изразили неодобрение, че поради ремонта на емблематичния площад в центъра ще бъде затворен достъпа за коли до църквата „ Св. Неделя “.

Фандъкова за следващ път е непоколебима в мнението си, че площадът остава единствено за пешеходци, без коли, само че ще бъде изработен по този начин, че да може ритуални коли и тази на Българския Патриарх да стигат до входа на постройката.

Кметът съобщи, че следва правене на абстрактен план, който да бъде показан за публично разискване през април. Същинското строителство съгласно Фандъкова може да стартира напролет на идната година и би трябвало да бъде приключен за година и половина.

По време на диалозите с проектантското бюро в Столичната община участва и основният проектант арх. Здравко Здравков.

„ Този план започнахме да го обсъждаме от ранна фаза. През тези два дни със студио „ Фуксас изчистихме предварителните бележки и рекомендации. Пристъпили сме към уточняване на материалите “, съобщи той.

„ Нещо, което поемаме като персонален ангажимент. Всеки един детайл, който ще бъде комплициран на площадното пространство, авансово ще бъде коментиран “, даде обещание основният проектант.

Фуксас съобщи, че от два дни е в София, с цел да изслуша рекомендациите на общината за построяването на площада. „ София е дама, и аз пристигнах да й ушия прелестна дреха “, посочи Фуксас и акцентира, че неговата политика при проектирането на огромни поправки и реконструкции на градски елементи е в никакъв случай да не се отсичат дървета.

След днешната среща в Столична община стана ясно, че редом се работи и по ремонта на площада пред храм-паметника “Св. Александър Невски ”. До края на февруари ще бъде показан модифициран план за публично разискване. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР