При разследването на изборните нарушения, в момента се занимаваме с

...
При разследването на изборните нарушения, в момента се занимаваме с
Коментари Харесай

Каква е връзката между изборите и пътищата? Говори Гешев

" При следствието на изборните нарушавания, сега се занимаваме с най-ниското равнище, което няма по какъв начин да води до сериозна успеваемост и битка с този тип закононарушения ", това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев.

" Тези, които желаят да купуват гласове, след това доста постоянно се сменят. Но тези мрежи, които реализират “търговията с гласове ”, са почти едни и същи и те не се въздействат от политическата принадлежност. Това са хора, които професионално се занимават с тази незаконосъобразна активност ", сподели той.
-->
По думите му при предходните няколко вота се случва това, което се случва на българските пътища. " Играем си на стражари и апаши. Преследват се моторни транспортни средства с мигранти, задържаме водачите и мигрантите. Това вършим и с изборната престъпност ", разяснява Гешев.

По мотив втория лист " Магнитски ", Гешев напомни, че към този момент има каузи в правосъдна фаза или в досъдебната фаза. Според него би следвало да се одобри законодателство, в границите на Европейския съюз като регулация, което да урежда сходни проблеми.

Гешев разяснява и прекратеното следствие за търговия с въздействие против президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. Според него преценката дали да се внесе обвинителен акт и дали са налице задоволително доказателства за покачване на обвиняване е друга и това се прави от съответен магистрат. " Колегите са решили, че към този миг няма задоволително доказателства за внасяне обвинителен акт. Това са обстоятелствата. Всичко друго са тълкования, които всеки е свободен да прави ", сподели Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР