При публикуването на годишните си финансови отчети сините потвърдиха, че

...
При публикуването на годишните си финансови отчети сините потвърдиха, че
Коментари Харесай

Челси обяви, че санкциите на Абрамович са стрували на клуба 121 млн. паунда

При публикуването на годишните си финансови доклади " сините " потвърдиха, че глобите на държавното управление на Обединеното кралство против някогашния им притежател Роман Абрамович са им коствали 121 млн. паунда.

След като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, държавното управление на Обединеното кралство наложи наказания на Роман Абрамович, защото смяташе, че той има тесни връзки с съветския президент Владимир Путин.

Санкциите принудиха " Челси " да работи със специфичен лиценз, който ограничаваше клуба да продава билети и да подписва контракти с играчи, до момента в който Тод Бьоли не закупи клуба на 30 май 2022 година В понеделник разгласи в изказване, че тези наказания са довели до голяма чиста загуба.

" Резултатите за годината бяха повлияни от глобите, наложени на предходния притежател на клуба на 10 март 2022 година ", се споделя в изказването.

" В резултат на глобите клубът трябваше да работи в границите на рестриктивните мерки на специфичен лиценз, публикуван от държавното управление на Обединеното кралство. Тези ограничавания бяха в действие до приключването на продажбата на клуба на 30 май 2022 година

" През този интервал Клубът беше стеснен в редица области, в това число, само че освен, в способността си да продава билети за мачове и сезонни билети, да продава артикули, да приема резервации за събития, както и да подписва контракти с играчи и търговски сътрудници за спонсорство, което дружно докара до изключителни разноски и загуба на доходи.

" Освен това се чака някои от тези ограничавания да окажат въздействие върху финансовите резултати и през идващите години заради дълготрайното влияние от рестриктивните мерки за подписване на нови договорни съглашения.

" Към края на глобения интервал на клуба беше позволено да продава избрани билети за мачове, като Висшата лига се ангажира да подари всички доходи от тези продажби за щедрост. Ограниченията бяха анулирани след промяната на собствеността и всички интервенции към този момент са обновени. "

Въпреки общата си чиста загуба от 121,3 млн. паунда, удостовери, че продължава да извършва финансовите разпореждания на Висшата лига и УЕФА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР