При проверка от НАТО ще се установи, че има заповед,

...
При проверка от НАТО ще се установи, че има заповед,
Коментари Харесай

Експерт: Позорно е обявяването на акцията срещу служба ”Военна информация”

При инспекция от НАТО ще се откри, че има заповед, която дава мандат на заместника на Служба ”Военна информация ” да подписва разрешенията за достъп до класифицираната информация. ”Тази инспекция ще е безусловно дискретна и без конференции.И по този начин би трябвало да бъде. Това сподели Цвета Маркова-преподавател по Национална сигурност във Великотърновския университет и някогашен началник на Държавната комисия по сигурността на информацията.
" Това обявяване е извънредно позорно и застрашаващо националната сигурност. Искрено се надявам, че тази информация няма да се удостовери при инспекцията на НАТО ".

По думите на Маркова публичността е нездравословна за сферата на сигурността на страната:

" Самата система за сигурност би трябвало да има инструментариум, който да не разрешава допускането на каквито и да било пропуски, въпреки и механически, а на второ място - да не позволява такова невиждано до момента като размер обявяване на настъпили опасности или закани ".

Според нея този, който е подал сигнала в ДАНС, евентуално не е осведомен със закона или го пояснява незадълбочено и погрешно:

" Правомощията на ДАНС се отнасят за всички останали, с изключение на за службите за сигурност ". Тя изясни, че международна процедура е една работа да не се меси в работата на друга, тъй като това еднообразно вреди и на двете.

" Надявам се ДАНС да не е влезнала на инспекция в Служба " Военна информация ". Сама работа би трябвало да има лично звено " Сигурност ", което да обезпечава, да подсигурява вътрешната сигурност на тази специфична работа ", разяснява още доцент Маркова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР