При преминаване към онлайн обучение заради влошена Covid обстановка училищата

...
При преминаване към онлайн обучение заради влошена Covid обстановка училищата
Коментари Харесай

Училищата ще поемат таксите за интернет на социално слабите ученици при онлайн обучение


При прекосяване към онлайн образование поради влошена Covid конюнктура учебните заведения ще поемат таксите за интернет на фамилиите, които по обществени аргументи не могат да ги платят, оповестиха от Министерството на образованието и науката. Парите ще са за сметка на икономиите от режийни разноски, налични в учебните бюджети поради спирането на присъственото образование през последните две години, прецизира БНР.

При прекосяване към онлайн образование всички възпитаници и учители ще имат интернет достъп от домовете си, твърдят от МОН.

По данни на ведомството към средата на юли без интернет връзка са били над 34 000 деца.

Министерството и мобилните оператори са договорили преференциални цени на интернет услугата, които са от 20 до 50% по-ниски от пазарните.

Офертите включват всички разновидности за достъп до мрежата според от съответните локални условия.

Осигуряват се лични карти с мобилни данни за таблети или смарт телефони и спомагателни пакети с мобилен интернет за тях, USB стикове с интернет за преносими компютри или стационарни компютри, рутери с карти с мобилни данни за фамилиите с повече деца, непрекъснат кабелен достъп непосредствено до дома.

Учебните заведенияще разполагат с всички механически предложения и ще могат да подписват контракти съгласно съответните потребности на учениците и фамилиите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР