При правителството на Орешарски през ноември 2013 г. бяха спрени

...
При правителството на Орешарски през ноември 2013 г. бяха спрени
Коментари Харесай

Нено Димов: Орешарски за малко не лиши България от милиарди

При държавното управление на Орешарски през ноември 2013 година бяха спрени оперативните стратегии. Оперативна стратегия „ Околна среда “ е финансов инструмент за най-големите екологични инфраструктури. Заради некадърното ръководство и поради подозрения за корупция през ноември 2013 година оперативните стратегии бяха спрени и тогава България рискуваше да загуби милиарди левове. Само и само неимоверните старания на държавното управление „ Борисов 2 “ избавиха тези пари, с цел да бъдат осъществени плановете в период.

Така министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Българска национална телевизия частично изясни дефицита на финансиране за поддръжката на водната инфраструктура в Перник, наблягайки, че тематиката за контрола на ВиК-Перник на водния запас в общината се политизира.

„ Мисля, че с всички ограничения, които предприе българското държавно управление, се демонстрира, че се търси решение. През последните няколко дни започнаха да се прибавят води от карстови източници, които бяха там, вършат се огромни поправки, свързани с големите загуби, тъй като в края на краищата стана ясно още в края на предходната година, че загубите в Перник са над 75% са по водопреносната мрежа. При сходна огромна загуба не е мъчно да се стигне до рецесия “, сподели Димов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР