При поставени над 100 000 ваксини засега има само един

...
При поставени над 100 000 ваксини засега има само един
Коментари Харесай

1 алергична реакция на 100 000 ваксини

При сложени над 100 000 ваксини към този момент има единствено един случай на алергична реакция, който е овладян още в медицинския кабинет. Това съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, представен от бТВ, по време на посещаване в Пловдив.

По думите му нежеланите реакции след имунизация, които са регистрирани досега са 153. „ Най-често срещани са леки признаци на грип, което е индикатор, че имунната система работи, реагира и създава антитела “, изясни Кунчев. По думите му това даже не може да се назова нежелана реакция, защото тя е доказателство, че имунизацията работи.

„ За мен няма разлика в успеваемостта на нито една от имунизациите, които се употребяват у нас “, акцентира още Кунчев. Той добави, че най-малко година след имунизиране хората могат да разчитат на имунитет.

Относно имунизацията на „ АстраЗенека “ той изясни, че здравните управляващи са решили, че сред първа и втора доза ще има 10 седмици период, защото това е времето за най-хубавия имунен отговор.

От понеделник в процеса по имунизиране ще се включат и 4300 персонални лекари в страната, посочи Кунчев. Здравният контрольор заподозря бойкот в държанието на хората, които към този момент са се записали за имунизация, само че след това са се отказали.

„ Не идват, с цел да объркат имунизационните проекти, да останат ваксини и да се изхвърлят “, съобщи Кунчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР