При посещението си в Плевен по повод годишния анализ на

...
При посещението си в Плевен по повод годишния анализ на
Коментари Харесай

Гл. комисар Живко Коцев: Кръгът от проверяваните лица по убийството в Драгалевци се разширява

При визитата си в Плевен във връзка годишния разбор на Областната дирекция на полицията в града, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев сподели, че кръгът от проверявани лица по отношение на убийството на 44-годишния мъж в столичния квартал " Драгалевци ", се уголемява:

„ Работи се извънредно интензивно, кръгът от проверяваните лица се уголемява, считаме, че има и други забъркани и когато съберем задоволително доказателства ще ги представим на медиите. За в този момент по случая остават единствено двама, привлечени към наказателна отговорност – брачната половинка на убития и нейната майка.

Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура – София.

Относно това, дали ще бъде променена мярката задържане под стража на брачната половинка на убития - Габриела, основният секретар сподели:

„ Имаме идея по този въпрос. Нейната мярка ще бъде протестирана от наблюдаващия прокурор и чакаме това да се случи допустимо най-скоро. Трябва да се спазят процесуалните периоди за обжалване и протестиране, и да се насрочи дело за последваща инстанция “.

На въпрос на Дарик радио по отношение на това, дали се планува усилване на ролята на гражданското общество като фактор, който да взе участие в съблюдаването на реда, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев сподели:

„ По формулировка полицията би трябвало да бъде сътрудник освен на гражданското общество, а и на всички институции, и би трябвало да работим в тясна съгласуваност по този начин, както се случи при вчерашния случай с 4-годишното детенце, което се загуби.

Ако нямаше общо схващане, в случай че не се бяха присъединили в поддръжка доброволците, локалната власт и жителите, нямаше да успеем да намерим детето и мисля, че в случай че се бяхме забавили можеше да се стигне до драматичен случай, защото става дума за гориста околност, студено време и въпреки всичко това е едно невръстно 4-годишно дете.

Навременната реакция, координацията сред институциите и с жителите, успяхме да го спасим. Това е добър образец и по този начин би трябвало да се работи “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР