При поредния руски обстрел в Украйна са загинали най-малко 10

...
При поредния руски обстрел в Украйна са загинали най-малко 10
Коментари Харесай

10 цивилни са загинали при руски ракетен удар близо до Бахмут

При следващия съветски обстрел в Украйна са починали минимум 10 цивилни жители. Други 20 души са ранени, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на известие на канцеларията на украинския президент.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9113
Това се случва в миг, когато страната към момента се възвръща от предходната вълна от съветски ракетни удари и набези с дронове.

Губернаторът на Донецка област в Източна Украйна Павло Кириленко сподели, че съветските военни са употребявали фосфорни муниции при обстрела на село Званивка, на към 20 километра от град Бахмут, където през последните месеци се водят яростни боеве. При обстрела са били също по този начин нанесени вреди на жилищни блокове и на две учебни заведения в близкия град Угледар, добави Кириленко.

Руските войски са възобновили обстрела и на град Никопол на река Днепър против Запорожката атомна електроцентрала. Нанесени са вреди на жилищни блокове, газопроводи, електрически далекопроводи и на една хлебарница, оповестяват локалните управляващи.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай сподели, че при украински обстрел против две съветски бази в окупираните градове Кремина и Рубижне са били убити и ранени десетки съветски военнослужещи. Твърденията му не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР